Vzdělávání ve školní jídelně

6. února se v naší jídelně konalo školení programu Skutečně zdravá škola (SZŠ), do kterého jsme od minulého roku zapojeni. Tématem byly především slané a sladké bezmasé pokrmy, které rozšíří nabídku pátečního menu. Zkušenou a nadšenou lektorkou byla Mgr. Andrea Hrušková, která společně s paními kuchařkami připravovala pokrmy z jáhel, brambor, květáku, mrkve, luštěnin, s přídavkem cibule, tofu, tempehu, ovoce, … Nechyběla ani úprava syrové zeleniny, tentokrát ve formě lisovaného salátu ochuceného umeoctem. Svačinky byly zastoupeny luštěninovými pomazánkami, domácí granolou, horkým ovocem s vločkovou drobenkou. Všechny pokrmy byly velmi chutné, pokud jste našimi strávníky, tak se na ně můžete již teď těšit.

Cílem Skutečně zdravé školy a tedy i naším cílem je vařit chutně a zdravě. Chceme, aby škola i školní jídelna formovaly u dětí zdravé stravovací návyky a věříme, že nám v tom budete nápomocni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Školení bylo pořádáno za finanční podpory z projektu: Místní akční plán vzdělávání v ORP Znojmo- reg. č. projektu – CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000385

Děkujeme MAS Znojemské vinařství, z.s.