Noc s Andersenem 2019

V pátek 29.3 měli žáci ZŠ Višňové možnost se zúčastnit Noci s Andersenem, která se koná pravidelně na přelomu března a dubna jako oslava Mezinárodního dne dětské knihy, u příležitosti výročí narození dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena.

V tvořivých dílnách jsme se dozvěděli více o životě a zajímavé práci Ondřeje Sekory, nechali jsme se zaujmout autorovou láskou ke hmyzu, vyrobili si záložku s Ferdou Mravencem do své oblíbené knihy a na chvíli jsme se vžili do role spisovatele a tvořili vlastní příběh s inspirací autorových ilustrací.

Jako každým rokem se vrcholem večera stala noční stezka po škole. Letos jsme pomáhali Ferdovi se navrátit zpět do mraveniště. Pro otrlejší byla na konci stezky připravena ochutnávka třepotavých žížal se zavázanýma očima. Nejstatečnější z nás se pak velmi nasmáli, když zjistili, že za slizkými žížalami se schovávaly ty slaďoučké želatinové.

V průběhu večera jsme měli možnost se zapojit do výzvy A jaká je ta tvoje? a doporučit spolužákům svoji nejoblíbenější knihu.

Po náročném večeru plného tajemství, her a zábavy se nám nejlépe usínalo u předčítání příběhů s Ferdou Mravencem a pohádek Hanse Christiana Andersena. Ráno jsme si pochutnali na snídani od pana ředitele a hurá za maminkami a tatínky. Již teď se společně těšíme na další ročník.

 

Fotogalerii k celém večeru najdete ZDE.