Tříďouni v akci

Ve středu 6.listopadu se na 35 žáků prvního stupně vydalo pod záštitou Střediska volného času v Miroslavi do sídla společnosti SAKO Brno, kde byla pro ně připravena exkurze pod názvem Tříďouni v akci. Výchovně-vzdělávací environmentální pracoviště společnosti nenásilnou a zábavnou formou postavenou na osobním prožitku představilo vše podstatné, co souvisí s odpadovým hospodářstvím. Dětem byl představen odpad jako důležitá druhotná surovina, která výrazně přispívá k úspoře neobnovitelných zdrojů.

Děti si na modelu dotříďovací linky zkusily odpad třídit, vyzkoušely si manipulaci s plnou popelnicí, v našem případě “naplněnou” samotnými dětmi a následně si nabyté znalosti upevnily návštěvou skutečné linky v provozu a samotné spalovny. Malí, ale i my velcí návštěvníci, jsme se tak názorně seznámili, co všechno se děje s odpadem od jeho sběru přes třídění až po energetické využití.

V odpoledních hodinách byly připravené tři výukové programy s tématikou třídění, zpracování a následného využití odpadu.

Exkurzi jsme zhodnotili jako vydařenou a velmi přínosnou. Takže – třiďme odpad, má to smysl!