Založení záhonů

V sobotu 21. 10. v ranních hodinách se na naši školu sjeli dobrovolníci, kteří měli zájem dozvědět se něco netradičního o zahradničení a zakládání hlubinně zúrodněných záhonů. Celým procesem nás provedl lektor Tomáš Svoboda, pod jehož vedením se nám podařilo zbudovat dva typy těchto záhonů.

Dva naši žáci se společně se svými tatínky a panem ředitelem pustili do výroby vyvýšeného záhonu, zatímco ostatní účastnice plnily druhý kruhový záhon připraveným materiálem. Na pomoc nám přijeli dokonce i místní hasiči s cisternou, a to když bylo potřeba navrstvený materiál pořádně prolít vodou.

Celé dopoledne nám přálo počasí, bylo opravdu nádherně. Atmosféra byla velice příjemná a přátelská a všech 15 účastníků odjíždělo s výbornou náladou a pocitem dobře odvedené práce.

Všem dobrovolníkům velice děkujeme za pomoc. Bez Vás bychom to nezvládli. Zároveň se už těšíme na další workshop, který proběhne 11. listopadu.

Poděkování patří také všem dárcům materiálu do záhonů, panu bagristovi za zahloubení záhonů, dopravci za převoz materiálu, …

Akce se konala jako součást projektu Škola v zahradě, který je financovaný z grantového programu Jedlá školní zahrada společnosti Skutečně zdravá škola, z. s.