Projektový den

Ve středu 20. března vyrazili někteří žáci v rámci projektového dne školního klubu na vzdělávací program realizovaný mimo školu. Cílem bylo Znojmo, a to Jihomoravské muzeum a Znojemské podzemí. V muzeu si žáci prohlédli orientální zbraně, ukázky kovářské práce, expozici vycpaných zvířat žijících v našem regionu a archeologické nálezy Znojemska. V podzemí si děti od pana průvodce vyslechly informace o životě znojemských obyvatel v souvislosti s historickými událostmi. Tento unikátní systém podzemních chodeb a sklepů je dlouhý téměř 27 kilometrů, má až 4 patra a stojí určitě za zhlédnutí. Žáci byli s exkurzí spokojeni, svědčí o tom i následující komentáře:

Tereza: Nejvíce se mi líbily zbraně a vycpaná zvířata. Byla tam sranda a klidně bych jela znova.

Laura: Líbilo se mi všechno. Bylo to hezké, ale nejlepší bylo to podzemí.

Martina: Muzeum se mi líbilo, ale víc se mi líbilo podzemí. Bylo podle mě zajímavější a zábavnější.

Lucie: Na výletě se mi líbilo, že jsem byla s kamarády a všechno si užila. Super výlet. Už se těším na další.

Anna: Nejvíc se mi líbilo v podzemí, protože tam byla komentovaná prohlídka, tvář ve zdi a ty pověsti co nám pan průvodce vyprávěl. V muzeu se mi líbily kovové ozdoby na hlavní cestě a místnost s kameny.

Dan: Líbilo se mi v podzemí. Tam se mi líbilo vše a v muzeu mě nejvíc bavily zbraně.

Michal: Nejvíc se mi líbilo podzemí a taky se mi líbilo, jak ten vypravěč vyprávěl a nebo jak nám tam zhasl.

Jan: Podzemí s dobrým vyprávěním a hlavně ty kostry.

David: Mě se nejvíc líbilo podzemí, takové zajímavé. A z muzea se mi líbily nejvíce vycpaná zvířata a potom zbraně.

Ondřej: Líbily se mi samurajské zbraně, meče, sekery, dýky, pušky a mačety. Celkově si myslím, že bylo lepší to muzeum než podzemí.

Josef: Bylo to dobrý, klidně bych jel znova.

Michal: Muzeum bylo dobré, každý si tam našel, co měl rád. Podzemí bylo taky dobré, průvodčí byl zábavný, takže jel bych znova.

Dominik: Muzeum – velice se mi to líbilo. Podzemí – byl jsem tam poprvé, takže jsem měl nové zážitky. Rád bych jel znova někam, protože jsem si to užil, ale strašně moc.

Tereza: Mě se asi líbilo i podzemí i muzeum. V muzeu mě nejvíce zaujaly ty vázy a všechny ty pozůstatky. V podzemí se mi líbilo jak tam byly ty chodby a taky jak jsme byli v tom bludišti a jak tam zhasli. Určitě by takových výletů mělo být víc. Moc mě to bavilo.