MaSo – Matematická soutěž

V úterý 14. 5. se v 7:00 vydalo 8 žáků 2. stupně naší školy  na dlouhou cestu do brněnských Řečkovic, kde na gymnáziu změřili síly s dalšími 12 týmy v matematické soutěži s příznačným názvem MaSo.

Soutěž je netradičně týmová. Naše škola postavila dva týmy:

  1. tým s názvem ZŠ Višňové se umístil na 12. místě a tvořili jej: Nitsah Harel (6. tř.), Patrik Kuchařík (7. tř.), Martin Brázda (9. tř.), Ngoc Le Hong (9. tř.)
  2. tým s naposlední chvíli vzniklým názvem Logic Stars se umístil na 13. místě a tvořili jej žáci 8. ročníku: Klára Šumpelová, Dominik Kain, Matěj Hráček, Tadeáš Dvořák

Po náročné cestě zahrnující adrenalinové přestupy mezi dopravními prostředky absolvovaly naše týmy soutěž plnou záludných otázek. Správnými odpověďmi si týmy zajišťovaly peníze do hry, ve které spojovali města pomocí tratí, přepravovali cestující a získávali další body. Nešlo tedy pouze o to úlohy vyřešit, ale i se získanými penězi dobře hospodařit a činit správná rozhodnutí.

Systém hry je tak velmi náročný na rozvoj komunikačních dovedností v týmu, na vzájemný respekt, na organizaci a rozdělení si rolí v týmu. Ve všech těchto dovednostech naše týmy obstály na výbornou.

Celorepublikově tak naše týmy skončily na 298. a 308. místě z celkového počtu 326 týmů, které se hry zúčastnily v různých městech Česka.

Přestože někteří hodnotili soutěž slovy: “To nebylo MaSo, to byla sekaná. :)”, máme chuť vydat se pokořit tuto soutěž příští rok zas. Atmosféra byla skvělá, dynamický herní systém přidal na atraktivnosti a náročnou cestu jsme si nakonec též užili.

Děkujeme všem žákům za reprezentaci školy a za vzorné chování cestou a při soutěži.