Plesový víkend

V pátek 16. února zahájili naši žáci předtančením Sportovní ples ve Višňovém. Slušivé šaty děvčat, slavnostní oblečení chlapců, nápaditá a něžná choreografie paní učitelky Lady Sikorové určitě přispěly ke slavnostnímu zahájení plesu stejně tak jako slušné společenské vystupování dětí. I když zde tanečníci vystoupili pouze jednou, sklidili velké ovace.

Hned druhý den v sobotu vystupovali žáci naší školy znovu, tentokrát zahajovali Hasičský ples v Horních Kounicích. Zde proběhla dvě předtančení. Žáci byli za svůj úžasný výkon odměněni bouřlivým potleskem, velkou pochvalou a bohatým občerstvením. V průběhu večera si na tanečním parketu děti hojně užívaly poslední ples, který se opravdu vydařil. Závěrem bychom chtěli poděkovat kounickým hasičům za péči, kterou našim dětem věnovali, a v neposlední řadě patří velký dík našim žákům za všechna vystoupení, která absolvovali.

V neděli 18. února pořádala naše základní škola ve spolupráci s městysem Višňové dětský maškarní ples, který i přes velkou nemocnost navštívilo asi 140 účastníků, z toho asi 100 dětí v maskách. Populární akci tentokrát nemohly zahájit děti z kroužku lidových tanců, o to víc zábavných aktivit si ale připravili deváťáci s několika osmáky. Ti se svými mladšími kamarády nejenom tančili, ale zorganizovali také pět soutěží o drobné ceny a pomáhali i při losování tomboly.  Pan muzikant  z dua ARTEX hrál oblíbené písničky, při kterých se dobře bavili děti i dospělí. Kdo chtěl, mohl se občerstvit v šenku, nebo si dát zmrzlinu či cukrovou vatu. Nedělní odpoledne rychle uteklo a díky výborné organizaci odcházeli všichni spokojení. Děkujeme všem, kdo nám s přípravou i organizací plesu jakkoliv pomohli, i všem jeho účastníkům za podporu.