Plánujeme exkurzi

V pátek 13. dubna se večer sešla většina žáků 8. třídy ve škole, aby společně naplánovali exkurzi k dodavatelům ovoce, zeleniny a dalších zemědělských produktů do naší školní jídelny. Jsme totiž, jak jistě víte, zapojeni do programu Skutečně zdravá škola, jejíž žáci by měli získávat představu o tom, odkud jídlo pochází. V tom by měla pomoci právě tato exkurze určená v příštím školním roce pro žáky 1. stupně. Osmáci velmi aktivně využívali dovednosti získané při výuce podnikavosti a finanční gramotnosti a celý proces přípravy naplánovali, rozdělili do dílčích kroků, formulovali úkoly, které si potom ve skupinách rozebrali. Protože to byl úkol časově velmi náročný, museli ve škole přespat (což bylo samozřejmě také plánováno). Ve chvílích odpočinku se protáhli v tělocvičně, společně povečeřeli a večer nechybělo hraní rozmanitých společenských her. Ráno si společně připravili snídani a po úklidu odcházeli domů. Jak se to dětem líbilo? Posuďte sami z přiložených vzkazů a fotografií.

Celkově bychom to zhodnotili jako super zážitek a děkujeme za skvěle užitý den a noc.   

Přespání bylo úžasné. Hráli jsme tam plno her. Ale našim účelem bylo nachystat si věci na plánování exkurze pro první stupeň. Doufám, že si to přespání ještě alespoň jednou zopakujeme. Mám super zážitky, na které budu ráda vzpomínat a nikdy na ně nezapomenu.  

 Už dlouho jsme si přáli přespat ve škole a takhle jsme to spojili s vyučováním. Naučili jsme se jak zorganizovat exkurzi a dozvěděli jsme se co vše je pro to potřebné. Dále jsme hráli nějaké hry a objednali si pizzu. A pak jsme šli spát, ráno si pro děti přijeli rodiče a zaslechli jsme třeba: „Bylo to fajn, kéž bychom tu mohli spát víckrát …“ a nebo: „Bolí mě záda a vůbec jsem se nevyspala…“