Jak se osmáci chystali na Višňovskou patnáctku

I letošní 13. ročník turistického pochodu a cyklistické vyjížďky jsme věnovali Mezinárodnímu dni rodiny a nově jsme chtěli podpořit celosvětovou akci FOOD REVOLUTION DAY, jehož cílem je mimo jiné poukázat na souvislost mezi tím co jíme a naším zdravím.

V předmětech ochrana zdraví a finanční gramotnost + podnikavost se osmáci s předstihem věnovali tomu, co by mohli pro propagaci této myšlenky udělat. Rozhodli se, že se postarají o občerstvení, které pojmou netradičně – bude připravené pokud možno ze základních potravin a připraví ho sami nebo jim pomohou paní kuchařky a další žáci. Díky znalostem zákonitostí trhu žáci vydefinovali poptávku, zareagovali nabídkou, spočítali náklady a stanovili ceny výrobků. Pak se dohodli se na množství, stanovili strategii pro propagaci a mohli začít s realizací.

Výsledek byl následující: Místo kupovaných limonád se k pití podávaly limonády domácí – bezová a akátová (ze sirupu uvařeného paní učitelkou), domácí schorle, douzované klobásy nahradilo výtečné pečené vepřové maso (připravily paní kuchařky), kupované sladkosti i slanosti nahradily ovesné sušenky (od dětí ze školní družiny), populární muffiny ve zdravější variantě (s pečením pomáhali účastníci kroužku vaření) a italské slané tyčinky grissiny s různými příchutěmi a oblíbené toasty z celozrnného chleba. Pro dospělé byla připravena ochutnávka regionálního piva KRUM z pivovaru v Moravském Krumlově.

Skvěle se osmáci zhostili i samotného prodeje a prázdné pulty na úplný závěr akce jsou tím nejlepším, co se mohlo stát.

Děkujeme za podporu.