Prvňáci vyrazili na výlet za princeznou znojemského hradu

V úterý 5.6.2018 jsme  vyrazili na svůj první školní výlet- do našeho okresního města Znojma.

Ve Znojmě nám Princezna znojemského hradu ukázala své sídlo, kde kdysi bydlela se svými rodiči. Povyprávěla nám, jak její dědeček pán z Deblína získal znojemský hrad a přebudoval jej na krásný barokní zámek, ale i další důležité informace o historii hradu a města Znojma. Prozradila nám své malé tajemství o přátelství s chlapcem z podhradí a proč nesměla s Jeníčkem kamarádi. Uvědomili jsme si, jaké máme štěstí, že se všichni máme, můžeme se mít rádi a být kamarádi. Po tom, co jsme Princezně pomohli najít ztraceného kašpárka, jsme se šli zchladit točenou zmrzlinou a  plni energie se vydali na další cestu.

Vrhli jsme se bez obav o svůj vlastní osud do míst, kam středověcí válečníci vstupovali jen s největšími obavami – do Znojemského podzemí. Překonali jsme svůj vlastní strach a vyzkoušeli si projít i podzemní bludiště.

Po nejhlubším místě Znojemského podzemí, kde jsme viděli i černočernou tmu, jsme se rozhodli vyzkoušet pravý opak. Vystoupali jsme 32 m (napočítaných 89 schodů) nad zem a podívali jsme se na krásy Znojemského kraje z Vlkovy věže. Někteří z nás tvrdili, že vidí až na naši zlatou školu, a to už se nám zastesklo po domově. Tak jsme raději rychle vběhli do deště, vydali se k autobusu a hurá za maminkou.