Projektový den podporující podnikavost

To, že již mnoho let u žáků naší školy rozvíjíme podnikavost není žádnou novinkou. 1. června se do podpory podnikavosti zapojili všichni pedagogové 2. stupně, protože připravili pro naše starší děti projektový den – mimo jiné jako oslavu jejich svátku. Ve škole se řešily se problémy, spolupracovalo se v týmech, zajišťovala se finanční prosperita rodin, bádalo se a nakonec se prezentovaly výsledky práce jednotlivých skupin.

Šesťáci tak bádali u rybníka Jiříček i v pracovně přírodopisu, sedmáci stavěli vozítka z nových polytechnických stavebnic a auta ovládaná tablety. Osmáci se stali členy sedmi fiktivních rodin a po dobu pěti měsíců řešili různé životní situace z hlediska financí, vymýšleli jak uspořit, nebo jak zajistit rodině vyšší příjmy. Vycházející žáci se v tříčlenných týmech snažili překlenout mezeru 19 centimetrů mostem z papíru (karton A4), který vydrží co největší zatížení. Protože v každé skupině působili i reportéři, věříme, že vám brzy na tomto místě poskytnou podrobnější informace.

Podnikavost = schopnost využívat příležitosti a vytvářet z nich hodnoty pro ostatní = soubor schopností důležitých pro život ve 21. století.