Novinky ze školní kuchyně

Pololetní vysvědčení letos na základní škole ve Višňovém neputovalo pouze do školních lavic. Žáci druhé třídy vyrobili vysvědčení i pro naše paní kuchařky. Ocenit práci paní kuchařek a vyjádřit, jak jsou spokojeni v naší školní jídelně, se rozhodli druháci pomocí vzkazů a obrázků.

Žáci si tak připomněli, proč je důležité umět ocenit práci okolí, vážit si jídla a neplýtvat jím, jaký dopad má zdravá/nezdravá strava na zdraví člověka a jaké štěstí máme, že máme místo, kde NAŠE ZDRAVÍ není nikomu lhostejné. (A to i na úkor odepření si smažených, přesolených, příliš sladkých jídel, či nevhodných syntetických aditiv.) Při tvoření se žáci také naučili, že pokud chci použít kritiku, tak jedině konstruktivní.

Od pondělí mohou i ostatní strávníci vyjádřit svoji podporu, názor, poslat námět na zajímavý ZDRAVÝ recept, který by se mohl v naší školní kuchyni uvařit, nápad, co by se dalo v prostoru jídelny vylepšit Nejrůznější dotazy a vzkazy mohou žáci vhazovat do námětové schránky u dveří do školní jídelny. Podepsané dotazy budou každý měsíc zodpovězeny na nástěnce u školní jídelny.

 

SLADKÁ TOMBOLA

Jako každoročně před školním plesem celá škola utichá, ale ve školní jídelně se pilně pracuje dlouho do večerních hodin. Paní kuchařky zde pečou na školní ples. Letos v tombole můžete vyhrát téměř sedmdesát těchto dokonalých frgálů, z nichž některé si můžete již teď prohlédnout ve fotografiích pod tímto příspěvkem. MŇAM, děkujeme!

 

 

        

                         

+