Jazykový pobyt – Velká Británie

V neděli 16. června odjelo 35 žáků s dvěma paními učitelkami na týdenní jazykový pobyt. Po dlouhé cestě autobusem a trajektem, který je přepravil přes Lamanšský průliv je přivítalo malebné přímořské městečko Ilfracombe, které leží na západě Anglie. Po ubytování si v pondělí večer  prohlídli město a prošli se po pobřeží Atlantského oceánu. Dnes podle zpráv z místa absolvovaly děti první hodiny výuky v místní škole a těší se na atraktivní odpolední program.

V úterý se naši žáci zdokonalovali v angličtině v místní škole a odpoledne potom podnikli expedici do  národního parku Exmoor, který se nachází na pobřeží Bristolského kanálu. Navštívili jsme města Lynmouth a Lynton.

Ve středu po škole děti dováděly na pláži Woolacombe, v podvečer se procházely v okolí hotelu.

Ve čtvrtek po výuce děti obdržely certifikáty o absolvování výuky. Odpoledne proběhla prohlídka staré rybářské vesničky Clovely, která leží na strmém srázu skal u oceánu a je přístupná po kamenných chodnících a schodech. Rybáři dříve své náklady převáželi pomocí oslů.

Pátek byl posledním dnem pobytu a žáci se vydali na celodenní výlet do Londýna. Toto obrovské multikulturní město nelze vidět za jeden den, přesto se podařilo navštívit nejznámější místa: London Eye (vyhlídkové kolo), Westminsterské opatství, Buckinghamský palác (sídlo královny), Trafagalské náměstí, St. James park, centrum kolem          Leicester náměstí. Navečer je loď odvezla po řece Temži zpět k autobusu, kterým se vydali na dlouhou cestu domů. Všichni účastníci byli spokojeni a plni nově nabytých zkušeností a dojmů, zároveň se už ale těšili na rodiče, sourozence, kamarády, svou postel a naše české jídlo. Prostě si opět ověřili platnost přísloví “Všude dobře, doma nejlépe…”

Z pohledu vyučujících anglického jazyka hodnotíme tento typ pobytu jako velmi zdařilý a pro žáky velmi přínosný, a proto budeme v jejich organizování určitě pokračovat. Příští takový zájezd by se měl uskutečnit ve školním roce 2022/23. 🙂

Kompletní album fotografií najdete ZDE 

Video – vodní lanovka mezi městy Lynmouth a Lynton ZDE

Video – Woolcombe pláž ZDE

Video – procházka kolem skal – Valley of Rocks ZDE A  ZDE

Video – oceán v blízkosti hotelu, kde jsme bydleli ZDE