Mozkohrátky

V úterý 30. května  zavítaly do naší školy pracovnice MOZKOHERNY v Třebíči, paní Mgr. Eva Fruhwirtová, která tuto v České republice jedinečnou instituci založila, s kolegyní. Dámy s sebou přivezly mnoho velmi zajímavých a mozek bystřících hraček, na nich si žáci 4., 5. a 6. ročníku mohli potrénovat svoje mozky i otestovat  mentální schopnosti. To vše se odehrálo v rámci tzv. projektového dne s odborníkem v projektu Šablony III. Dětem se tato aktivita velmi líbila, pochvalou nešetřili ani přítomní pedagogové, proto jsme se rozhodli několik mozkohraček do školy zakoupit.

Z komentářů šesťáků:

“Bylo to super. Nejlepší byla ta věc na mozek s kuličkou, se kterou jsme museli projet dráhu.”

“Akce se mi líbila a bavila mě hodně, her tam bylo bohatě.”

“Paní Eva a Šárka byly skvělé, hry se mi náramně líbily a nejlepší byly svítítka a ping pong.”

“Tahle akce mě moc bavila a s kamarády jsme si to fakt užili. Zaujala mě balancovací plocha, protože jsem se u ní musela hodně soustředit. Vtipní byli červíci a taky ty světýlka, co se mačkaly.”

“Bylo to pro nás moc hezky připravené, obě paní lektorky nás dobře motivovaly a každou věc či úkol popsaly a vysvětlily. Aktivity mě bavily. Nejlepší bylo, že jsme si vyzkoušeli i nové věci, co jsme v životě nikdy nedělali.”

“Mozkohrátky se mi hodně líbily, super byla ta létající kulička a bouchání do svítících tlačítek. Byla to super zábavy, ale i hodně užitečná.”

“Bylo to super a doufám, že tady mozkohrátky nebyly naposled.”